Wednesday, 23 October 2013

berjimba di Sunway Lagoon


haloooo, rasanya dah dua hari CP tak hupdate kan ?? kan ?? teruk betul, baru nak naikkan trafik pastuh malas balik, mungkin ekoran kepenatan berjimba ke Sunway Lagoon (SW) koooottt ...


sepatutnya CP hupdate pasal nih hari ahad lagi sebab CP ke SW hari sabtu, tapi disebabkan kepenatan yang tak hilang, rasa berat sangat hati nih nak hupdate, apatah lagi, CP tak cnap banyak gambar pun kat sana....

untuk pengetahuan reader, ini merupakan pertama kali CP pergi berjimba ker SW, sebelum nih tak pernah, dan dah lama sebenarnya CP menyimpan hasrat untuk ke sana...

akhirnya tuhan makbulkan hasrat CP tuh, alhamdulillah !!!!


macam mana CP boleh berpeluang ke sana ? tiket free pulak tuh....jangan jelessss ~ 


sahabat CP a.k.a bestie CP dari darjah 2 lagi, dia call CP tanya kalau CP free hari sabtu (19.10.2013) hari tuh:

Bestie : eiya, free tak sabtu nih??
CP : kenapa yer ??
Bestie : family arda ada family day kat SW, ada tiket lebih nih, eiya nak ikut tak??

**woah3!!! SW...**

CP : nak3...!!
Bestie : tiket free nih , makan minum pun disediakan.....arda ada kat Tanjung Malim (TM) nih, malam nih jugak arda ambik eiya, eiya tidur rumah arda malam nih okei...
CP : set !

malam tuh beriya2 la CP mengemas , nak ke SW la katakan , excited terlebeyh.....malam itu di rumah bestie CP tuh, CP tidak boleh melelapkan mata, wohooo!!

pengalaman CP kat sana memang superb la....CP mane pernah naik gelongsor air macam tuh , ada gelongsor air yang memang mencabar.......rasa nak tercampak pun ada, naek kapal yang berpusing 360....

tgk tayangan 4D , siap ada siram2 air lagik.....tengok tayangan tuh , kalau asalnya kering keluar dari bilik tayangan tak sah kalau tak basah...lagi2 bagi mereka yang duduk paling tepi la....


owh yer....hari keluarga nih diadakan oleh UEM...

ape tuh UEM ??

CP pun tak tahu, syarikat kot , ayah kawan CP nih pekerja PLUS, PLUS merupakan salah satu anak syarikat UEM nih...

yang CP tahu, hari keluarga nih memang besar la, sebab dengar dari apa yang ayah bestie CP cakap, ada lebih kurang 10 ribu pekerja join family day nih...

wow !!

tiket lak hampir RM300 untuk seorang, sarapan pagi nasi lemak, but tengah hari makan KFC....

hm....

papepun, nih je la gambar yang CP ada....ehehehe !

baru sampai....

sebenarnya, CP sangat takutkan badut tapi sebab ayah bestie CP suruh jugak CP g bergambar....aiyak !!

majlis family day ni diserikan dengan kehadiran artis juga sebagai pengacara untuk majlis nih, Syarifah Shahira dan Farouk Hussien

tangkapgambar ngan peta, bestie CP dah crop legging pink CP... ngeh3 ~

okei , tuh jer , chow !! :)

3 komen budak kiut !:

kaizen said...

kem salam kwn tu

cweet pinky said...

@kaizen tunang orang tuh bang , ish3 !!

hainom OKje said...

Tak pernah lagi pergi SL dgn duit laki...hehe dulu company sponsored...