Sunday, 18 November 2012

follow memFOLLOW

kalaw nak diikutkan cerita , dah ramai jugak kan , buat entry pasal nih , pasal 
I FOLLOW U , U FOLLOW  ME BACK 

mungkin ke siapa yang buat entry nih ada memiliki sifat2 riak takbur , sombong , berlagak , budget bagus , dan seantero dengannya ??



owh tidak , tidak sama sekali ... kerana mereka mempunyai sifat yang concern dengan blogger laen okeyh 
*tett ! CP puji diri sendiri!*



contohnya macam CP sendiri la , bukan nak kata pemes , follower pown ciput supo siput khinzir *hehehe!! CP translte sikit*


tak dapat nafi , CP pown gune taktik saya polo awak , awak polo balek 
*takde plak , kalaw awak polo , saya belikan awak baju jenama polo paling mahal di donia ini*


tak salah nak guna , bagi CP la , tapi cuba takyah guna la , jawapan nak dapat follower ramai nih , senang je , join je segmen , insyallah , cepat je polower korang naek tapi kena ingat jugak , jangan malas BW atau maksud secara bahasa GERMAN nya , BLoGWALKING


gini la , CP sendiri tak kesa berapa bilangan follower CP tapi yang CP sangat kesah adalah readers , apa guna follow kalaw korang liat nak datang lawat blog yang korang follow kan :P


macam CP jugak la , ramai yang CP follow alih2 bukan CP lawat pown semua tuh ... CP lawat sapa yang  aktif lawat CP yang lemah lagik hina tapi comel nih kan ...


okeyh , tuh je nak hupdate , maleh nak hupdate panjang2 memandangkan dah ramai gile kowt hupdate pasal nii......


cuma CP nak menyeru , jom ramai2 kite jadik geng BW :P



33 komen budak kiut !:

aiNa yaZiD said...

CP~! gila best entry.. hahhaa.

aina setuju tentang followers n readers tu. apa pun, happy blogging and keep it up CP~! (^^,)

cweet pinky said...

aina yazid : hahaha , bes kerr ?? hehehe ~ mekaseh ... ramai dah blogger cakap macam nih , disebabkan kesertujuan CP la , CP buat jgk entry gini :P

Encik H said...

followers kite laaaaagiiiiii sikit..huk2..

WaneyRedza said...

Kan2.. Betul kata CP tuh :)
Kalau kite, kite pun tak nak follower ramai. Kalau ramai, dia jadi readers setia, alangkah bagus. :))

PORUMAN said...

reader yg ptg sbnrya... nak ramai follower utk ramai pembaca, bkn stkt ramai follower tp semua x pernah masuk blog kite lg..

aswadz said...

blogwalking itu harus. kalo bole, jgn takat tggl komen kat shoutbox je. komen entri skali.

Crack said...

hohoho...nanti saya buat post yang sama tapi guna style mengarut saya tu la...:P

Shiyda Aqma said...

haha , btol2 tu CP , readers tu lg penting , apa guna buat entri banyak2 tapi yg follower ramai2 tu buat dek je , taknak baca . sedihhh . T__T

hnahdy said...

betul2. pembaca lagi penting sebenarnya.. follower no2.hehe

Cik Yaya said...

betul2..dan rajin2 kanlah komen+blogwlking..nti ade je la yg meng-folllow..hehe

-meeSUPERGIRL- said...

ad jugak yg menipu .. hoho

ehem cp, knp berat blog neh .

cweet pinky said...

@Encik H : eleh encik H nih , padahal entry bes2 , mesti banyak polower nanti :P

cweet pinky said...

@WaneyRedza : alangkah bahagianya kan kalaw dapat readers yang setia , kalaw tak baca pown datang lawat then tinggal jejak kat box pown okeyh dah

cweet pinky said...

@PORUMAN : betul tuh poruman ... kadang kitew follower orang tuh takde la banyak berlemon2 tp reader banyak ..

cweet pinky said...

@aswadz : kalaw CP , mane2 je , asal kan dye singgah and tinggal jejak :P

cweet pinky said...

@Shiyda Aqma : hahaha , jangan sedeyh3, kite2 adelah blogger yang tabah :P

cweet pinky said...

@hnahdy : hehehe , betul3 !! kite memerlukan follower tapi juge reader , bukan follower antu :P

Sa Michaisi said...

Wink wink! Hahah penulisan yang bagus ye CweeeeetPinky wink wink, boleh jadi geng wa lah nanti ni :B , heheheh . Readers lagi penting sebenarnya dari follower, ihiksss

Crack said...

saya rasa sehari blogwalkin lbh dari 40 tapi...errr...tak return balik pun...takpala...haha

cweet pinky said...

@Sa Michaisi : hahaha , betul kerr boleh jadik geng nih sambil tunjuk muke xcited :P

cweet pinky said...

@Crack : power la cik crack nih , siap kire lagik , CP tak kire pown tp tak sampai kowt 40 ... ala , teruskan je jadik BW tegar , hasil dye nanti mesty terbaek !! chaiyok :P

Nurfara Hani said...

setuju sangat2. dah datang blog saya boleh tinggalkan kat shoutbox suruh follow dia dulu nanti dia follow balik. memang tak layan la kan.,.

fiqkbe said...

fiq BW kt blog cweet pinky ni ;)

Crack said...

@cweet pinky haha...thanks...tengah cuba merajinkan diri ni.. tengah carik idea nak kutuk sapa ni kat blog... CP ada idea tak? hehe

aku HaniAsyira said...

sayang readers sy semuanya.. hee~~

guna ayat lg best mesti lagi syok kan selain sy follow awak, awak follow saya..

bagi saya lah.. ^_^

Si Matatajam said...

Jom bw2 Pastu klik2..mesti best tau..

deqjamucuxx said...

wah doc.CP memberi hujah2 dengan garang ! haha :)

chaiyookk dr.CP sengalicious ~! haha

D i n said...

betoi tu haha din lebih pentingkan reader :D hehe sama la kita :D

cweet pinky said...

@Nurfara Hani macam ade berjanji lak kan , padahal nak folo ke tak tuh bia la rela dari hati

cweet pinky said...

@fiqkbe u're most welkam keyh :P

cweet pinky said...

@Crack err , CP pown takde idea nih , hehehe !!

cweet pinky said...

@aku HaniAsyira betul tuh hani asyirA tanya la ayat2 yang concern tuan tanah , yang boleh sampai buat2 sembg kt cbox lagik bes .

Si Matatajam said...

Followers dan readers yg betoi2 setia sgt penting bg kak M...mereka umpama nadi akak berbelog ni..
P/s: pasal printscreen tu bkn utk pc @lappy Tp utk IPad.. Tapi akak dh dapat solution dh dr Mama Arina..Anyway Tq...