Sunday, 17 June 2012

isu HANGIT ~ anak disiram air panas sebab taknak bangun tidur




hari nih sangat istimewa kerana hari ini adalah hari AHAD , hahaha ~ gila CP hari nih , taklah hari ini sangat istimewa sebab hari ini merupakan hari Bapa , bagi CP hari bapa kew , hari ibu kerr .. tak berapa nak amek taw larr , paling hebat pown CP pernah wish hari ibu mase sekolah rendah *CP rase poyo lak nak wish2 nih* , hahaha ~ sebab bagi CP nak sayang mak abah nih tak perlu tunggu hari , hahaha , memang hari2 rase istimewa ... so hari2 tertentu nih tak efek sangat larrr , mak dengan abah pown tak kesa , diorang pown jenis tak sambut , mak dengan abah CP pown tak pernah wish hari bapa kew hari ibu kew  kat atuk dengan nenek , hehehe ~ jadik sikap turun temurun lettew ... adik beradek CP pown same ...

ups !! tapi adew hari yang lagik istimewa dari hari bapa nih ... iaitu ...
hari memperingati peristiwa israk dan mikraj , haaaa ... peristiwa apew tuh , kalaw CP tak sebut korang semua dah sedia maklum kan , hahaha , ramai kawan CP puasa sunat hari nih tapi CP tak larr , tak larat kowt sebab CP dah plan nak joging pagi dengan petang nih , takut tak mampu ... takpelarr CP nak bagitaw jugak apew tuh israk dan mikraj , iaitu hari baginda Rasulullah saw naik ke langit :)

atas nih intro jerr ... *panjang gilerr* sempena untuk sambutan hari istimewa untuk hari nih :D

berkaitan tajuk diatas , CP dapat tajuk nih dari FB , tengah CP bukak news feed , CP ternampak tajuk nih , terus bukak artikel tuh ...

pergh~ brutal betul mak dye kan , siram anak dengan air panas semata2 tak bangun tidur jerr , anak dye baru berumur 16 tahun , dye gerak anak dye bukan untuk pergi sekolah tapi suruh pergi kerja , mungkin anak dye dah tak mau bersekolah dah kowt , hehehe ~ *andaian jerr*

mase tuh , si anak nih tengah tidur kat sofa , peristiwa nih berlaku jam 8.30 pagi waktu tempatan , hahaha , name tempat Tudan, haish , CP pown tataw Tudan tuh kat mane , korang taw ?

diceritakan , melecur teruk larr belakang budak tuh , hahaha ~ dan dikejarkan di hospital berdekatan ...

nih gambarnye ..



seram larr CP , hahaha ~ ulasan CP bagi isu nih , mak dye tak patut la buat macam nih , tapi kiter tataw jugak kisah yang sebenarnya disebalik cerita nih , mungkin bersangkut paut dengan sikap anak dye yang pemalas , mungkin niat si ibu nak tuang sikit jerr , haaaa.... segalanya mungkin ... papehal bersangka baiklah keyh ... nak bace isu A S A L ??

klik S I N I ....

adios !!





35 komen budak kiut !:

Sally Yatiey said...

Tudan tu kat Miri Sarawak. Tak jauh dari rumah saya :) hee. Tapi tak kenal pulak keluarga siapa ni :) Bahaya jugak sampai kena siram dengan air panas.

cweet pinky said...

@Sally Yatiey biasala tuh , kadang2 manusia kalaw dipengaruhi marah , akal pown tak terkawal , hehehe :)

Eiqa ciK said...

Huh.. Sampai cam 2 sekali mak die buat kat anak die. Nie msti kes anak die susah nak bgun nie. Tue yg tuang air pnas..Hehe..

Rafflesia™ said...

ohh kat Malaysia juga la ni.. mungkin mak die ingat air sejuk kot. sebab tu siram banyak2. hihi kecian budak tu, baru 16 tahun dah kene keje.. :(

selamat hari ahad CP :)

Natasha said...

kes melampau ni cp.. tp nk wat camne, kot anak die tu degil ke.. an ;)

cweet pinky said...

@Eiqa ciK hahaha ! taw takperr , naseb mak kiter tak gini kan eiqa :D

cweet pinky said...

@Rafflesia™ tuh larr , tapi kitew tataw jgk , mgkin dye nak keje on his will kan , hahaha , budak zaman skg nih ramai gak tanak blaja tapi nak keje , ingat keje senang kerr , haish , andaian jerr ~ bersangka baik lar , hehehe ~

Aina Majid said...

melampau jg mak dia kan? mcm dah xbole nak bangunkan elok2. hmm..

cweet pinky said...

@Natasha biasala , mak pown mak jugak tapi kadang2 perasaan marah nih boleh buat kitew jadik tak waras , hehehe ~

cweet pinky said...

@Aina Majid hahaha , dah rezeki dye nak kena mase 16thn , kire okeila , selama dye hidup , 16 tahun mak dye tahan sabar dengan kemalasan anak dye , hahaha , akhirnya mase dye 16 thn , mak dye dah tak tahan darr , air panas jawabnyerr , hahaha ~ CP guro jerr ~ hehehe !

Adylia Qarissa said...

cerita nie buat dkna gelak dalam kesian kat budak tu

cweet pinky said...

@Adylia Qarissa tuhla yang CP rase jugak , kesian tuh kesian tapi dalam kesian tuh kite kena paham gak mak dye tuh , hahaha , adew la sebab tuh ~

Cik Kay Jue said...

sampai macam tu jadi nyer.. kalau air sejuk tu lain la.. huhu

cweet pinky said...

@Cik Kay Jue dah penah tuang air sejuk tak jalan kowt , hahahaha ~

kekapas berceloteh said...

hushh, gile jadi macam tu badan die. SERAM la. CP ni jadi wartawan ta bertauliah pulak. kihkihkih :p

cweet pinky said...

@kekapas berceloteh kekapas pown degil2 CP siram jerr ,hahaha ~

Eiqa ciK said...

Betol2 CP.. Klu mak kite cam nie mmg abs le kite t..HEHE..

cweet pinky said...

@Eiqa ciK CP orang pertama cedera parah , hahaha , sebab CP budak yang sangat degil , hahaha !

saifulizan shaari said...

lepas nie gerenti dia bangun tido awal punya...huhuhuhu.xpun ni mesti kes tgk bola apa?bangun pagi lambat.

cweet pinky said...

@saifulizan shaari larik dari rumah lar jawabnya , hahaha ! guro jerr ~

nn lylyn said...

nape sampai mcmtu..

cweet pinky said...

@nn lylyn tataw la , degil sangat kowt ~

ctk said...

memang mak dia dah xtahan sangat ler tuuu...belajar xnk, kerja pon malas...huhuhu....


*tp mak, gune air sejuk kan lg afdal...hohohoho

Eiqa ciK said...

HAhaha.. Same le ngn Eiqa.. Sampai fenin dorang ngan perangai kedegilan Eiqa nie..HEhe..

kekapas berceloteh said...

CP!! JANGAN lah. :'( ngadu kat mak

cweet pinky said...

@ctk manusia tak sempurna kan , banyak khilaf , hahaha ~ CP pown tataw la , hehehe ~

cweet pinky said...

@Eiqa ciK hahaha , mukew lembut jerr , takkan nakal kowt , hehehe ~

cweet pinky said...

@kekapas berceloteh mak kekapas katerr .... "siram jerr.." hahaha !

saifulizan shaari said...

@cweet pinky
klu dia lari tah2 mak dia pun wat kenduri kesyukuran paa

Onitsuka_hana said...

ca simbah ngan air sejuk ais tu. bagun jugak pa.. cuma xda efek ja. air panas ada efek

budakijaupendek said...

mak die rocks but biol. eheh... follow here!

cweet pinky said...

@Onitsuka_hana mak dye dah janji kowt , hahah , law tak bangun jgk siram air panas , hahaha ~ dpt ank lak bwt pekak , hehehe ~

cweet pinky said...

@budakijaupendek jangan katew mak owg biol ~ hehehe ~

aku HaniAsyira said...

mungkin ada kisah yg betul sebaliknya kan..

cweet pinky said...

@aku HaniAsyira CP susah nak salahkan mak nih sebab mak nih terlalu mulia tuk CP cakap perkara yang tak elok , hehehe ~