Sunday, 4 March 2012

ajal maut ketentuanNYA



 da lame aku ta update kan ?
sori la ek dear reader , aku ta sehat 2 , 3 hari nih , tataw kenapa aku ta sehat (da tentu sebab da ketentuan NYA kan ?)

maybe aku demam terkejut kowt , kene hujan kowt ,argh ! byk btol kowt

kenapa aku kata aku demam terkejut ek ??

sebab pada

29 FEB 2012

aku dikejutkan dengan kematian kakak aku , kakak aku da lame saket darr , aku da penah tulis pasal kakak aku kat pos ini dan ini

aku dapat berita nih mase aku tengah ade kuliah , aku dapat panggilan dari kakak ipar aku , once aku dengar jep akak aku da meninggal dunia , air mata aku jatuh macam air terjun , tade warnin tade apew trus teresak kat bilik kuliah tuh , mase aku jawab telefon pown suara ta kaver langsung , aku da macam tenggelam kat dunia aku sendiri darrr ~

memang aku jadik perhatian kat dalam bilik kuliah tuh , aku tataw darr , aku da ta dapat kawal , badan aku pown da menggigil , tgn aku kebas , aku pown da stop menulis nota , ape yang lecturer aku cakap kat depan , aku da ta boleh na paham , da ta masuk langsung , otak aku da terbayang2 kakak aku jep 

naseb ade beberapa orang membe cam concern then offer na anta balek uma (kampung) , aku sebenarnya agak segan tapi orang da na tolong , ta molek jugak kita tolak kan ? kan ?

then , dalam keta (on the way na balek kampung) emosi aku agak stabil , memandangkan membe2 aku dalam kete melawak kan , aku pown tergelak jugak la 

tp bile sampai rumah , perasaan aku jadik ta stabil balek , bile aku nampak anak2 buah aku tuh , bile aku tgk bilik kakak aku terlantar sebelum nih 

emosi aku lagik tak terkawal bile mayat akak aku sampai , aku cuba tahan tapi ta tertahan jugak , ya ALLAH , dada aku berombak rasanya ~

malam tuh aku start ta sehat , badan aku lemah gile , aku lepak dalam bilik jep , kenduri ke , makan2 kew , tahlil kew , aku da tataw darr , aku plan na balek (khamis-1 mac) sok tapi ta jadik , aku gi klinik amek MC jep , hehe ~ cuti3~ tp aku amek sehari jep 

sepatutnye hari sabtu aku ade tournament sofball , tapi badan aku ta kebah2 demam , hm , ta kuat sungguh la jiwa aku nih 

aku still demam mase aku type tuk pos nih 

da cukup panjang da nih , aku benti kat sini jep lah , aku da penin pown nih , 

~ASSALAM~



14 komen budak kiut !:

AdaM Hawa said...

salam takziah..

NOOR FATIN said...

salam takziah dari saya untuk awak sekeluarga. al-fatihah kepada arwah kakak awak. semoga rohnya dicucuri rahmat dan ditempatkan di tempat2 org yg beriman. sabar banyak2 k.. kuatkan smgt..

cik missi said...

takziah..kuatkan semangat ok..

dyabunga said...

takziah ye..banyak kan bersabar..jaga kesihatan tu ye..kuat kan semangat.. mana pergi nye semangat kawan aku ni..dya tahu kamu kuat..:D

sue zainun said...

salam takziah..alfatihah..

Shah Fiq said...

SALAM TAKZIAH..SEMOGA ARWAH DITEMPATKAN DALAM KALANGAN ORG2 YG BERIMAN..AMIN..AL-FATIHAH

Mimi Nur Farahin Hassan said...

takziah kak. akak kuat kan diri ye. sedih bila baca entry ni

Chenta Eyfa Najibrz said...

Al-Fatihah.Takziah buat PINKY sefamily.Moga roh kakak kamu damai di alam sana.Sis turut merasakan kesedihan itew.sabar yer dear PINKY.

cweet pinky said...

@Chenta Eyfa Najibrz : mekaseh sis ^^

cweet pinky said...

@Mimi Nur Farahin Hassan : mekaseh dear mimi ^^

cweet pinky said...

@Shah Fiq : thx to u ^^

cweet pinky said...

@sue zainun : mekaseh yerr

cweet pinky said...

@dyabunga : insyaALLAH , aku kuat dya ^^

P#eoniX said...

sorry x sempat nak bace entry neh...n'way kuatkan semangat...jangan sedih2x sangat...kalau arwah kakak awak ade lagi,dye pon x nak tengok adek dye sedih2x key...hidup kene diteruskan...senang untuk bercakap tapi,percayalah..susah bagi yang menanggung...ucapan takziah kat cweetpinky sekeluarga....