Saturday, 18 February 2012

insiden ESKALATOR pasaraya !





kalaw ta jawab dosa , kalaw jawab sayang ~

aku na update blog pepagi nih pown mud da mcm biskut , ta sedap aty jep ase , k3 , cowi ruin mud korang na membaca lak , nih bkn citew sedeh tp lawak sebenarnya , bagi aku larr , lawak campur seram larrr , hahaha ~ 

opss ! namoh2 intro panjang2 , hehe ~

  semalam aku hang out nan kwn aku , kew IPOH (ipoh parade)

bile kitew cite pasal pasaraya besar , ta asing lagik lar dengan penggunaan tangga eskalator kan ?

kejadian nih jadik masa kitowang na balek darr , ade sowg 'makcek' (baya2 aku jep) nih , aku tataw pew masalah , dye naek tangga yang tengah turun , siap dukung anak kecik lagik (lingkungan 4 tahun larr) 

aku terjerit gitau tangga tuh tangga turun , 'makcek' tuh cam tersedar dari khayalan jep muke dye , hai ~~~ berangan ! ape lagik bergolek larr , dalam otak aku na selamatkan budak tuh jep 

da susa2 payah , selamat la diorang dari tangga eskalator tuh , tapi yang aku taleyh blah , 'makcek' tuh bole dukung balek budak tuh , pastu berusaha balek naek tangga yang tengah TURUN tuh !

gedebak , gedebuk bunyi kaki dye na naek tuh ! aku cam ternganga la , 'makcek' tuh merah2 muke na naek gk ikowt tangga tuh 

(kat atas tuh adew lak skumpulan budak mude *lelaki lak tuh* tengah gune tangga turun , muke diorang pown taleyh blah darr , terkejut kowt) 

apew lagik , bergolek la lagik , adeh ! 
yang nih aku da ta tahan gelak darr (aku tade larr terbahak cam owang gilew , jenuh kaver) , aku no idea apsal dye naek lagik skali , mamai kowt kalaw ta pown blur sebab da terkejut , naseb ta ramai orang kat situ , lagik sekali aku tolong dye bangun 

haiiii~~~
macam2 , hak3 !!!

psst - agak2 ,  kowang pown adew ta pngalaman mlibatkan eskalator nih ?? hehehe ~

14 komen budak kiut !:

nooramirah said...

sian mak cik tu kowt hehe. setakat ni tak prnah lagi la dan harap takkan berlaku . hihi

cweet pinky said...

@nooramirah ; saje ltk nama makcik tp bkn mkcik la , baye kitew jep ~

Cik Rose Cute said...

follow sini dear...

Juliet_iRa~" said...

apsal makcik tu mcm gtu?isk isk isk..

pelik je..membahayakan keselamatan dia ngan bdk tu je..

cweet pinky said...

@Juliet_iRa~" ; tu lerr pasal nyerr ~ hehe , dye tengah banyak masalah kowt , hee

achik rin said...

HAHAHAHA ! Dapat bayangkan . sebab tadi ada tengok orang tergolek dekat escalatorsss :P

cweet pinky said...

@achik rin ; tuhlarr , hehe ~

yun anna said...

adoyaiii
pelik aku
kalu skali je naek tangga tue boe accept g
tp apasal macek tue buat skali lg
naseb baek ada mek dayah yg baek hati
hehe :D

cweet pinky said...

@yun anna ; hahaha ~ musti la baek aty , mkcek tuh pown puji2 la , hahaha , asal la mkcek nih ta view lagik blog nih , tgu2 nih ~ hahaha ~

Chenta Eyfa Najibrz said...

hahahha..x agak2 ingat geng2 makcik jah ke..aduii lawak tol

cweet pinky said...

@Chenta Eyfa Najibrz : hehe ~

misskonspirasi said...

erk...kompom ada something wrong ngan person tu,..nasib cweet baik aty tolong kan.. tp lg upgrade punya baik klu bawa dia duduk sat..bia tenang skit gelabah nya hehe..stakat ni xda lg pengalaman camgini..

cikoniechic said...

ieya....mse bile nih????x ajak aku pon p ipoh erk????aku se makcik tuh mamai kot....n keletihan mungkin.....yela....nk pgang budak tu kot.....urhmmm.....

cweet pinky said...

@cikoniechic : aku se camtuhla , hehe ~