Sunday, 26 February 2012

HARAMkan coke !




sekali lagik entry berbisa ^^

aku dulu seorang peminat COCA COLA , sedap kowt , but now i decide to stop , sampai bila na mnyiksa diri minum minuman berbahaya nih , korang minum nih umpama ....

KORANG BUNUH DIRI SECARA PERLAHAN-LAHAN

*sama jugak nan merokok okei*

dah sah2 larr , tindakan bunuh diri tuh salah kan , so tolong la pikir banyak kali k 

korang penah taw ta ISRAEL mengHARAMkan minuman nih untuk menjaga keselamatan rakyatnya , y not we do that too right ?? tp hal2 government an sume tuh

tapi kita tetap boleh bertindak dengan tidak membeli sebenarnya , SEBAB ?

lumrah orang berniaga , diorang hanya akan berjual kat tempat yang ade pasaran okei , kalau tempat tuh tiada pasaran and takan beri sebarang keuntungan , diorang akan berhenti tanpa perlu kita paksa pown ,

tp overall , aku memang ta berkenan sungguh dengan COCA COLA nih ~~~

jom follow saya jugak k ^^

na share nan kowang gamba yang mungkin buat korang benci COCA COLA 


teliti gamba di atas tuh betul2 k , kowang na taw kisah di sebalik gamba ?

klik la pada gamba tuh ^^


22 komen budak kiut !:

Arra Ahmad said...

kan2? xbaik..

cweet pinky said...

@Arra Ahmad : btol3 ^^

dyabunga said...

israel hrmkn utk negara dia sbb nk jge keselamatan tp kita minum sedap je kn

Cik Rose Cute said...

Akak gan hubby tak minum coke huhuhu

P#eoniX said...

yang neh x bleh komen lelebih...banyak kenangan minum coke ngan bekas aweks...huaaarrrarggg....neh kire boikot ke??tidaaaaakkkkk....jangan ambil coke dari akuh...huhuhhuhhuhh!!!!!!!!

P#eoniX said...

adessss!!!!langgar tiang plak....

cweet pinky said...

@Cik Rose Cute : yup , mcm tuhlarr kak ^^

cweet pinky said...

@dyabunga : taw tape , dlm kitew ta sedar, org israel nih , sgt folow sunnah nabi sebenarnye ^^

Spudin said...

betul3 ...haramkan coke...tp sy minum jugak td..huhu

cweet pinky said...

@Spudin : biasa la tuh , psnih kalaw bole jgn minum da ^^

Amirah Zulhijjah said...

mira pun tak suke sgt la coke ni..sbb gas die byk sgt...tak suke mnum air gas..hehe..

Miss Konspirasi said...

pesal negara kita tak haramkan penjualan minuman ni klu dah tahu bahaya..ish ihs

KertasWarnaMerah said...

koka kola nih org buat basuh jamban je...hehe..

cweet pinky said...

@Amirah Zulhijjah : bagus la tuh mira ^^

cweet pinky said...

@Miss Konspirasi : taw tape ~~~

cweet pinky said...

@KertasWarnaMerah : betul cgt la tuh , kekekeke ~

nida husna said...

say no to coke !!!! :)

nida husna said...

say no to coke !!!! :)

cweet pinky said...

@nida husna : btol tuh !

Chenta Eyfa Najibrz said...

mmg x suke minum COKE pon..hehehe

cweet pinky said...

@Chenta Eyfa Najibrz : gud3 ^^

cweet pinky said...

@Chenta Eyfa Najibrz : gud3 ^^