Sunday, 10 June 2012

tak tahu sape yang salah ...






nih update yang kedua untuk hari ini .. ape yang CP nak ceritakan nih benda yang berlaku semalam .. pasal ape ek ? pasal sedikit perasaan tak puas hati CP dengan sahabat CP .. mungkn salah CP jugak ...

hahahaha ~ ape CP nak citew nih ? ade yang dah blur ek ? okei2 , CP tanak merepek panjang2 , kite terus ke topik yang sebenar keyh ,

nak dijadikan cerita , semalam merupakan exam kedua terakhir CP *maksudnye ade lagik satu paper las 14/6 nih* CP kua awal wooo dr exam hall , CP jawab setengah jam jep , padahal mase tuk menjawab 1 jam 30min , hehehe , CP kan budak jeniussss ...

argh , merepek lagik ! hahaha ~

tapi keputusan CP untuk kua awal tuh memang kesilapan yang besar , bukan sebab adew soalan tak jawab lagik tapi CP takde kenderaan sendirik nak balek kolej , omg !!!! 

panas lak tuh kat lua , kalaw kat exam hall adew gak ekon *bahasa canggih AIR-condition* then , CP duduk lua macam tunggul kayu , menunggu bas tak kunjung tiba , dalam hati nih jenuh la berdoa biar bas cepat sampai sebelum bebudak abes exam .. tapi doa hanya tinggal doa .. 

(itu merupakan 1st point yang buat mud CP jadik tak berapa betul)

dah sampai kolej , ade la pulak makhluk tuhan nih , ajak pegi pasar malam , kalaw diikutkan memg dah penat sangat nih , hm , takde sape nak teman dye kowt , CP pown bermurah hati la temankan , alih2 bile sampai pasar malam datang lak membe laen , lelaki lak tuh , bayangkan larr , CP nih dah la penat , kalaw taw ade yang teman , tak payah CP ikut , jalan nak beriringan lak tuh , CP tetinggal di belakang ~ omg ! CP tak suke nak teman kalaw owang yang keluar berkapel nih , lagi2 bile tgk muke si lelaki macam tak selesa tgk CP , CP mintak maaf la yerr , CP tak pandai nak ramah2 kalaw tak kenal ......

(2nd point mud CP spoil ! )

seterusnya , masa nak naek bas dari pasar malam , nak balek kolej larr , ade seorang minah alim sahabat CP , sahabat baek jugak la ... tegur CP dngan suara yang lantang , mase tuh CP dah dekat sangat dengan muka pintu bas tuh , orang yang tengah naek bas tuh pown macam terhenti kat pintu bas dengar suara si minah nih , skrip macam nih larr

minah : pakai tudung camne nih ha ? nampak tengkuk nampak rambut .......

CP mengeluh tyme tuh , mud CP dah larr tunggang langgang , and agak malu ditegur cmtuh ... memang timing tak betul lar , CP pandang belakang , CP balas macam nih , suara agak benganglarr ...

CP : wei ! jangan larr tegur orang cmtuh , aku taw kaw alim , aku taw !

CP terus naek bas , muke minah tuh macam terpinga2 jugaklarr , huh ! tah larr , mase kat dalam bas tuh , CP macam ade rase bersalah jgk tp CP tak minta maaf pown , mud nak mintak maaf pown takde , tak salah dye tegur , CP hargai tapi care dye tegur tuh membuatkan CP jadik bengang , tak sengaja CP terbalas kate2 dye balek ...



nih la tudungnyerr ~ bahagian dalam tuh CP kecikkan , so nampak jarang larr .. hehehe ~ mase pakai CP tak perasan pown jarang ....

6 komen budak kiut !:

syafiqakarim said...

kalau salah pun,tegur elok.
ye dak.

cweet pinky said...

@syafiqakarim memang larr , kite tataw mud owg tuh cmne pown , kadang2 mud tak okei , cmtuh la jadinyerr ...

DeltaCharlie said...

PMS..hihihi...tak lama lagi la tu..

kekapas berceloteh said...

hehee, sape-2 pung buleh la. JANGAN gaduh-2. mak kite marah :p

CikMunBlogger said...

alaa . biasa lah tuu . seseorang itu amat sukar tok diramal . hehe . sabor je lah menghadapi bermacam mcam jenis manusia :p

Eiqa ciK said...

Huh.. Kalau EIQA kat tempat CP pun EIQA berangin.. Tak salah kalau nak tegur tapi tengok le tempat dulu.. Kalau dah mengaibkan orang bukan tegur nama nye.. Btw sabar je le.. ^.^